Brusné kotouče
  • Pro broušení na plocho
  • Ploché broušení je jedním z nejpopulárnějších způsobů broušení. Obvyklá velikost zrna je mezi 36 a 60 s otevřenou strukturou kotouče, která podporuje odstranění přídavku a výrazně zlepšuje chlazení obrobku. Typ brusného zrna je vybrán v závislosti na broušeném materiálu. Broušení na plocho i ve verzi tvarové, kde kotouč je profilován Diaform nebo DIA rolnou, např. výroba nástrojů pro ohraňovací lisy.

  • Pro broušení na kulato
  • Bezhroté broušení se nazývá tímto způsobem, protože stroj nemá zuby pro montáž.
    Jedná se o vysoce efektivní výrobní způsob, který vyžaduje použití strojů s vysokou pevností a výkonem. Broušený díl je uspořádán mezi brusným kotoučem a kotoučem vedoucím, díky kterým je přiřazen dílu rotační pohyb kolem své podélné osy. K dispozici jsou dvě verze bezhrotého broušení: zapichovací a přelétavé.

  • Hrotové broušení zahrnuje jednu nebo více vnějších průměrů obrobku. Díl je upnutý mezi hroty tak, že je poháněn v otáčení. Pro splnění různých potřeb zákazníků, společnost SITAB vybírá specifikace každého kotouče v procesu broušení, pro danou operaci broušení.

  • Pro broušení otvorů
  • Brusné kotouče pro vnitřní otvory jsou vyrobeny s trnem nebo bez, různých tvarů a velikostí. Obvykle jsou to kotouče s malým průměrem, které pracují při vysokých rychlostech, a používají se pro broušení na vnitřní povrch. Tento typ broušení je obvykle těžký, z důvodu nedostatečného chlazení obrobku, který může způsobit nepřijatelné hoření materiálu. Aby se zabránilo tomuto typu problému, společnost SITAB vypracovala řadu kotoučů se zvýšenou pórovitostí. Díky tomu je usnadněno odstraňování třísek a zvyšuje se schopnost dodání chladicí kapaliny k broušení povrchu.
Brusné kotouče pro broušení ozubených kol
  • Obvodové (metodou Raishauer)
  • Broušení ozubení na stroji typu REISHAUER, Liebherr, a Maag je vysoce specializovaný proces broušení. Bod dotyku kotoučů a dílů je poměrně velký, a vytváří nebezpečí popálení. Pro úplné odstranění tohoto problému, při zachování výborného držení profilu, společnost SITAB  na základě své dlouholeté zkušenosti v tomto oboru, vytvořila speciální keramická pojiva odpovídající pórovitosti pro broušené velikosti modulu ozubení. Tyto brusné kotouče jsou z inovativního sintrovaneho korundu, který eliminuje zcela riziko popálení a výrazně prodlužuje životnost brusného kotouče, a přispívá k méně časté potřebě opotřebení profilu.
  • Tvarové
  • V této  tvarové metodě je tvar zubu mapován na brusné kotouče od DIA rolnu. V tomto procesu je kontaktní bod mezi brusným kotoučem a obrobkem poměrně velký, především když se brousí taky dno zubu. Firma SITAB ve spolupráci se svými zákazníky vytvořila mnohé specifikace taky s obsahem sintrovaneho korundu, přes který kotouče mají velkou schopnost sběru  přídavku při vysokých rychlostech posuvu – bez popálenin a mikrotrhlin.
Brusné kotouče SINTROVANY KORUND
  • SINTROVANY KORUND je nejnovější brusný materiál, který byl na základě nejvyšší výkonnosti a kvality, uznán pro technologické inovace nejvyšší třídy.
    Chemické složení obsahuje oxid hlinitý, se složitou polykrystalickou mikrostrukturou. V celém systému brusné zrna jsou rozměrově stejné, a jejich tvrdost a schopnost řezání převyšuje aktuální brusiva. Zvýšená schopnost řezání zvyšuje kvalitu obrobku, která spolu se snížením potřeby častého opotřebování v účinku snižuje celkové náklady na brusné operace. Brusné kotouče s SINTOVANYM KORUNDEM se používají v tradičním broušení a CNC, bez potřeby dalších úprav. Společnost SITAB navrhuje použití brusných kotoučů s SINTROVANYM KORUNDEM v nejvíce přesných aplikacích a všude tam, kde se očekávají velké výrobní kapacity, především v operaci broušeni: hrotové, tvarové, obvodové, na plocho a otvorové.
Brusné kotouče z pryskyřice pro slévárny
tarcze_zywiczne
  • brusné kotouče cylindrické nevyztužené do 60m/s
  • brusné kotouče cylindrické vyztužené do 80m/s
  • brusné kotouče hrnkové a cylindrické

Používají se pro všechny hrubovací operace, při kterých jsou velké přídavky materiálu
především v slévárně oceli a litiny. Kotouče ve většině případů jsou vyrobené z korundu šedého a bílého a pro nejtěžší operace jsou z oxidu hlinitého, který má dlouhou životnost a schopnost sběru přídavku.

Segmenty a brousky
  • brusné segmenty pro broušení na plocho
  • brousky na broušení a leštění
  • brousky k čištění diamantových kotoučů

KONTAKT

Matteo Randelli
Oficiální zástupce

Polsko, Česka republika , Slovensko

+48 602 132 879

+48 33 821 59 77

matteo.randelli@gmail.com

Michał Wnęk
Obchodní zástupce-Technický poradce 

Česka republika , Slovensko

+48 692 193 252

+48 33 821 59 77

michal.abrasives@gmail.com

O nas

Jsme oficiální zástupci společností, které nabízejí kompletní sortiment brusných nástrojů. Naše kancelář se nachází v blízkosti hranic s Českou republikou a Slovenskem, ve městě Bielsko-Biała a polsky Cieszyn.

Doporučujeme Vám obrátit se na nás. Komunikujeme v několika jazycích: polsky, česky, slovensky, italsky a anglicky. Poskytneme Vám informace o našich produktech, cenách a podmínkách spolupráce. Rádi navštívíme Vaší firmu a díky dlouholeté zkušenosti pro Vás můžeme nalézt to nejlepší řešení pro každou brusnou operaci. Jsme zde, abychom vám pomohli ke zlepšení výrobních procesů a snížení výrobních nákladů.